Ha érdeklődik, kérjük az alábbi mezőbe írja be e-mail címét:

Ellenőrző kód

Miért érdemes feliratkozni? Adatvédelmi nyilatkozat

Nyitólap / Helyszínek / A nyaralók elhelyezkedése

A nyaralók elhelyezkedése

Az önálló nyaralóházak Gyomaendrődön találhatóak. A Hármas-Körös szabályozása után visszamaradtak a patkó alakú holtágak, melynek közvetlen partján helyezkednek el a nyaralók. Az 1-es (Bónom-zug belső) és 2-es (Bónom-zug külső) ház a Bónom-zugi holtág partján van, a 3-as (Soczó-zugi) a Soczó-zugi holtág partján.

Bónom-zugi holtág:   Saját egyesületi kezelésben lévő, intenzíven telepített (évente 160-180 q hal) 24 Ha-os holtág . A régi Hármas-Körös szabályozása által kialakult patkó alakú holtág, kétoldalt nádassal, 40-80 méter széles, 2-3,5 méteres mélységgel. Kíváló vízminőség, nem hínaras, már a part melletti részeknél is 1,5-2 méteres a víz.

 

Jellemzően ponty és amúr van túlsúlyban,  évente sok rekordlistás példányt fognak.

Egyéb halfajok: Süllő, csuka, harcsa, angolna, keszegfélék, compó, busa( kifejezetten nagy példányok, technoplanktonos készséggel jól megfoghatóak)

 

 

Soczó-zugi holtág:  Saját egyesületi kezelésben lévő, intenzíven telepített kb. 9 Ha-os holtág, hasonlóan a többi holtághoz a Hármas-Körös mederszabályozása miatt patkó alakú holtág. Nagy részén kétoldalt nádassal, de a holtág egy több száz méteres szakaszán egy erdős rész van, bedölt fákkal, akadókkal ( kíváló rablós hely…) Jellemző vízmélység 2-3 méter.

 

Jellemzően ponty és amúr van túlsúlyban, de az egyéb halfajokból is megtalálható szinte minden: süllő, csuka, harcsa, angolna, keszegfélék, compó, busa.

 

 

Térkép:

« Vissza az előző oldalra

2015-09-22